Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. ročník setkání přátel z Fučíkovky, Domků a Luhačovické

F. Jančařík

V sobotu 26. září 2015 se konal 4. ročník setkání vrstevníků dávného dětství z Fučíkovky, Domků a ul. Luhačovické. Před polednem jsme se jako obvykle sešli u studny, která je pro nás jakýmsi symbolem a místem, kde se v našich dětských letech odehrávalo mnoho různých aktivit.dsc_0885ab.jpg

Počasí opět nepřálo a tak se místem úkrytu stal obchod potravin. Z rodičů našich vrstevníků mezi nás zavítaly paní Voráčková a paní Pavlacká a bylo na nich znát, že měly radost ze setkání. Jako vždycky se povídalo o všem možném. Před polednem se účastníci přesunuli do restaurace Hvězda, kde Mira Ševčík oficiálně všechny přivítal, protože někteří přišli až přímo do restaurace. Po obědě se po skupinkách debatovalo a vzpomínalo na různé situace, které jsme jako děti zažily. Mnozí z nás třeba nic neví o disku, který proletěl oknem u Brožů a skončil na stolku za televizorem, o oštěpu, který letěl z ruky Vaška Vítka a skončil téměř v koleně Zdeňka Michalčíka, těm mladším nejsou známé atletické mítinky pořádané na Fučíkovce učitelem Pavlíkem a Mirkem Jančaříkem nebo velké fotbalové derby mezi mužstvy FLAMENGO -Fučíkovka a  BOTAFOGO-Domky. Škoda, že z mnohých těchto pěkných akcí zatím nejsou fotografie. Zatím, říkám proto, že se možná v archívu pana PUŠKO něco najde, protože si pamatujeme, že nás fotil.

Myslím, že i tentokrát byla mezi účastníky příjemná přátelská atmosféra a radost ze setkání, o čemž svědčí i ta skutečnost, že se většina postavila za názor, abychom se i nadále scházeli po dvou letech. I přesto, že nás majitel podniku přesunul do restauračních prostor a zakázal nám hudbu, vydrželi ti skalní posedět do pozdních, skoro půlnočních hodin. I když podle nahlášení zájemců o setkání to moc válně nevypadalo, nakonec se nás sešlo okolo půl stovky.

Děkujeme tímto i našim fotografům Marušce Ušákové a Petrovi Vaňharovi za pořízení fotografií.

Na závěr mi dovolte připomenout a uctít památku těch, kteří nás od posledního srazu navždy opustili. Byli to Dáša Langerová, Čestmír Hora a Zdeněk Vrba.

Za účastníky

František Jančařík

 
 



Statistiky

Online: 1
Celkem: 77854
Měsíc: 943
Den: 40