Jdi na obsah Jdi na menu
 


I.ročník setkání bývalých dětí Fučíkovky, Domků a ul. Luhačovské se vydařil

Dne 16. října 2010 se na základě iniciativy Jaromíra Ševčíka, Aničky Nevrlové, Helenky Kovačíkové a Františka Jančaříka uskutečnil

I. ročník setkání bývalých dětí Fučíkovky, Domků a ul. Luhačovské.

Místem setkání v dopoledních hodinách byla studna mezi 2. a 3. činžákem, která  byla za našich časů jakýmsi symbolem či hlavním centrem sportovní i zábavné činnosti.

Ke studni jsme se v  sobotní dopoledne scházeli postupně a počasí nám docela přálo. Než jsme se všichni sešli, okoštovali jsme různé vzorky domácí slivovice,  pochutnali si na dobrém pečivu a teplé kávě . Za hostitelskou iniciativu děkujeme Marušce, Aničce a Helence.

Milým překvapením pro nás bylo, že mezi nás přišli i někteří z rodičů našich vrstevníků - pan Pavlacký, pan Bílý, paní Pušková, paní Kolísková, paní Voráčková a paní Vlková. K poledni jsme provedli skupinové snímky přítomných účastníků a po té jsme odešli na  TIS, kde byl zajištěn oběd.

Krátké úvodní slovo před obědem přednesl Mira Ševčík ve kterém přivítal všechny účastníky našeho prvního setkání. Po té jsme provedli slavnostní přípitek a při něm vzešla vůle většiny, že se budeme scházet každý rok. 

Po obědě následovala rozprava po dvojicích či ve skupinkách. Bylo o čem vyprávět, protože mnozí jsme se neviděli víc jak 40 let. Rovněž jsme si vzpomenuli i na ty, kteří již odešli na věčný odpočinek.

Celkový počet účastníků ani v tom shonu myslím nikdo nespočítal, ale moc do šedesáti nechybělo, což je na úvodní setkání víc než pěkné.

Posezení a povídání se protáhlo déle než jsme čekali a ti nejotrlejší vydrželi přes půlnoc. Na závěr bych chtěl poděkovat jménem všech Marušce Ušákové, která celé setkání fotograficky dokumentovala a hlavně její zásluhou máme pěkné fotosnímky z prvního setkání.


Na shledanou v roce 2011 !

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 



Statistiky

Online: 1
Celkem: 77587
Měsíc: 788
Den: 12