Jdi na obsah Jdi na menu
 


II. ročník setkání bývalých dětí FDL 29.10. 2011

 II. ročník setkání bývalých dětí Fučíkovky, Domků a ul. Luhačovské.

Tradici jsme dodrželi a i tentokrát jsme se sešli v sobotu dopoledne 29. října 2011 u studny mezi druhým a třetím činžákem. Postupně jsme se scházeli a povídali si o všem možném. Potěšitelné bylo to, že se mezi námi objevily nové tváře a opět někteří z rodičů.

Okolo poledne jsme se přesunuli tentokrát do restaurace HVĚZDA . Mira Ševčík oficiálně přivítal všechny přítomné, provedli jsme slavnostní přípitek a popřáli si k obědu dobrou chuť.

Na oběd s námi tentokrát šli i někteří rodičové – paní Pušková, Ševčíková, Jančaříková a později pak mezi nás přišli i manželé Snopkovi.

Po vytrávení a rozpravách se ujal další zábavy Mira Pekař, který si připravil vydařenou diskotéku plnou písniček našeho mládí. Zatím co někteří tancovali, ostatní si povídali a popíjeli k dobré náladě.

Myslím si, že se nikdo nenudil, čas letěl jako voda a najednou tady byla půlnoc. Ano, tak dlouho jsme někteří z nás vydrželi a mnozí i dál přes půlnoc.

Celé sobotní odpoledne bylo v pohodě a rovněž jsme vzpomínali na ty, kterým to tento rok nevyšlo nebo ještě vůbec nebyly na žádném setkání.

Mně se osobně líbilo, že se naprosto smazal věkový rozdíl mezi námi, který byl mezi některými až  přes 30 roků. A to mám na mysli bývalé děti, nikoliv rodiče.

Dáte mi za pravdu a také jsme to na setkání vzpomenuli, že děti, kde byl rozdíl cca čtyři, pět a více roků se v podstatě nekamarádily a ani jsme o sobě moc nevěděly. Vyjímkou byly jen děti z téhož nebo vedlejšího činžáku nebo mladší kluci, kteří něco dokázali ve sportu, zvláště ve fotbale.

A to je na tom to krásné, že se dokážou sejít lidi různých věkových kategorií, zavzpomínat a povykládat si jaké to bylo za našich dětských let.

Na závěr bych chtěl připomenout, že se nás opět sešlo přes PADESÁT účastníků, někteří byli pouze u studny a na oběd s námi nešli. Ale nemějme jim to za zlé, buďme rádi, že se alespoň ukázali.

Děkuji všem, kteří pomohli při fotografování jak u studny, tak v restauraci. Fotografie postupně zpracovávám a rozesílám. Kdo nemá počítač nebo internet, tak se pokusím v zimních měsících pro zájemce vytvořit CD nebo DVD z obou ročníků. Nějaké fotky z letošního srazu uveřejním i na těchto stránkách.

V tuto dobu pomalu uzavírám naši anketu jak často a kdy a kde se scházet. Výsledky vám v nejbližších dnech cestou mailu zašlu. Nechte se překvapit.

Mějte se krásně, ať žije III. ročník !

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 



Statistiky

Online: 1
Celkem: 77863
Měsíc: 951
Den: 45